Microsoft готви нов формат електронни документи   

Направи ме своя начална страница. Добави ме към своите любими страници.


Начало
Магазини Сервизи Webmoney Обучение Контакти VIP


Microsoft готви нов формат електронни документи

В следващата версия на операционната система Windows ще се появи поддръжка на нов формат електронни документи, който се очаква да удари в земята стандарта Adobe PDF и изобщо да го тури на цялата технология за печат PostScript.

Форматът с работно название Metro, основан на стандартите XML, бе представен от шоумена Бил Гейтс по време на конференцията на WinHEC. Главна особеност на Metro се явява преимуществото, че за разглеждане и печат на съхранените в него данни не е необходима инсталация на каквито и да било специални програми от страна на потребителя – достатъчно ще бъде наличието на уеб-браузър (най-вече на майкрософтския Internet Explorer, разбира се). Освен това, принтерите с поддръжка на Metro, реализирана за сметка на инсталация на допълнителни драйвери, ще могат да печатат документи с многократно по-висока скорост, отколкото им позволяват днешните технологии, например Adobe PostScript.

Учени предупреждават за хакерски бум

Статистическите изследвания на специалистите от антивирусната корпорация McAfee показват застрашителен ръст на активността на всички видове онлайн-золуми и хакерски атаки през първото тримесечие на 2005 година.

От началото на годината изследователите от McAfee са зафиксирали над 1000 хакерски атаки с използване на нови методи за разбиване на програми. Това е с около 30% повече в сравнение с аналогичния период на изминалата година. Общо са били зафиксирани над 200.000 хакерски атаки. В същото време процентът на пощенските “червеи” сред общото количесто вируси, е намалял. В повечето случаи потребителите са налапвали въдицата на такива вредоносни програми, като Bagle, Netsky и MyDoom. Становището на учените от McAfee по отношение на шпионските програми е, че количеството им също значително се е увеличило. Ръстът на всички тези показатели е обоснован най-вече върху новите ИТ-хитрини, използвани от интернет-разбойниците. Въпреки усилията на производителите на антивируси, близо половината от компютрите по света остават почти незащитени от онлайн-"изненади" според McAfee.

<-- НАЗАД НАПРЕД -->

links: 

Microsoft готви нов формат електронни документи

Учени предупреждават за хакерски бум

Свръхмодерна аудио система с "насочен звук"

Toshiba готви революционен 3D-дисплей

Notebook HERMES е новият лидер на БГ-пазара

Дебют на 64-разредните версии на Windows

OS Longhorn: нови мрежови възможности

CloneDVD 3.0 - извънземният DVD-софтуер

Panasonic пуска на пазара Blu-ray дискове

Сделката между IBM и Lenovo e завършена

Internet Explorer 7 - пресни новини

Netscape - пълен с опасни бъгове

Opera 8 чупи всички рекорди

Нов лидер на пазара на джобни компютри

Компютър, захранващ се по мрежов кабел

Персональные аттестаты Webmoney Transfer

Гласувай за мен в BGTop100.com
Гласувай в TOP abc-bg
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Елате в топ класацията на българските сайтове
Елате в топ БГ класацията

Изпратете безплатно SMS до България и чужбина оттук...                                 !                                 Курс на USD за деня: БНБ: 1.349 лева, Д&Е: 2 лева :-)                                 Design: Mad Butcher & Studio "IRIS"     ©Copyright 2005 "IntelSys"Ltd. All Rights Reserved.