"AGE OF EMPIRES III" (Лятото на 2005)

Age of Empires III, разработвана от "Ensemble Studios", е стратегическа игра от ново поколение, съчетаваща високо ниво на реализъм, сложен физически модел и съвременна графика. Започвайки от 1997 г. серията Age of Empires се ползва с постоянен успех при любителите на стратегии и влиза в десятката на най-продаваните в целия свят игрови продукти. В новата Age of Empires III на играчите им предстои да оглавят една от европейските държави и да заминат да покоряват Новия Свят. На феновете на стратегическия жанр им предстоят здрави битки, в които участват най-разнообразни родове войски и техника от съответстващия исторически период. Допълнителна информация за играта е достъпна на оригиналния й сайт. Системните изисквания все още не са уточнени и ще бъдат обявени от "Ensemble Studios" до края на месеца.
"DUNGEON LORDS" (Лятото на 2005)

Наскоро от компанията "DreamCatcher Games" обявиха, че Dungeon Lords, епичната RPG-игра на "Heuristic Park", е достигнала фазата на бета-тестване. Dungeon Lords е action-RPG от ново поколение, действието на която се развива в огромен триизмерен фентъзи-свят. В основата на играта е заложен дълбок, интригуващ сюжет, разказващ за враждата на двама правители, преляла в кръвопролитна война между кралствата им. Вашата задача е да се въоръжите, да тръгнете на път и да прекратите този конфликт.
Особености на играта: Тримерна action-RPG, разработена под ръководството на D.W. Bradley, единият от създателите на серията знаменити RPG-игри Wizardry. Огромен свят за изследване - градове, села, замъци, подземия, храмове и дори арктически пустини. Стотици сюжетни и странични сгради, а също така много персонажи с расширени възможности на интеракция. Гъвкава ролева система, позволяваща създаване на оригинален герой, притежаващ уникален набор от бойни навици и умения. Кървави схватки с врагове - можете да използвате невероятно богатия арсенал от оръжия и магии, разнообразни серийни удари и специални бойни финтове. Поддръжка на сингъл- и мулти-плеър.

Операционна система: Windows 95/98/ME/2000/XP;
Процесор: 1 GHz;
Памет: 64 Mb;
Видео: клас GeForce2, 64 Mb;
Аудио: DirectX-съвместима;
Хард-диск: 400 Mb свободно място.
ОЩЕ... ОЩЕ...